Shih Tzu

Shih Tzu

Shih Tzu är typiska sällskapshundar.

Shih Tzu har sitt ursprung från Tibet.

Shih Tzu är inte så riklig klok till andra raser.

Hunderasen är hypoallergenisk. Allergivänliga är ett begrepp som först användes i marknadsföring att beskriva allergi-vänlig kosmetika och textilier. Ordet kommer från hypo Som på grekiska betyder lägre än normalt. En positiv sak med shih tzu är att integre skjul. Dessa djur kräver mycket pelsstell.

Shih Tzu är medium omfattande utbildning. Hunderasen är varken mer eller mindre känslig enn många andra raser. Dessa djur är inte det mest energiska hund i världen. Hunderasen kräver medium utbildning.

Hundarna är vanligtvis behaglig mot gäster. Som regel vänligt över andra hundar. Hundar är bra med barn. Hundar har inte riktigt uttalad rovdjur instinkter.

De kan skälla, men vanligtvis bara av medium grad. Shih Tzu passar inte i varma klimat. De kan vara , om de uppmanas att göra det. De har inga särskilda behov av att lägga ut på långa resor och vandra långt från familjen. Dessa hundar kan leva i en lägenhet.

Godkända kennelklubbar: Shih Tzu är inklusive i katalog til Fédération Cynologique Internationale. De placeras i «ibetanska raser» (9.5) i grupp «Sällskapshundar». Fédération Cynologique Internationale ID för shih tzu är 208 och den ble lägt till FCI databas 1987-06-24. American Kennel Club har lagt till hunderasen i grupp «toy». United Kennel Club klassificera hunderasen som «sällskapshundar». Canadian Kennel Club grupperade hunderasen som «non-sporting».

Hälsa hos shih tzu: Tyvärr kan en viss del få betydande hälsoproblem. Smittsamma problem i örat är utbrett hos Shih Tzu. Ögonlock problem är inte ovanligt. Många har problem med ögonen. Problem med tänder och tand köttet är normalt. De kan få luxating Patella, en sjukdom som drabbar knäna. Hetslag inträffa oftare än i andra raser. Problem med andningsorganen kan uppstå.

Hundens struktur: Shih Tzu är en små hund. Män är så hög som 25 til 28 centimeter høy. Honor är så hög som 25 til 28 centimeter høy. Män är så tung som 4 til 7 kg. Honor är så tung som 4 til 7 kg. Hunden har stora hengende öron. Benen är vanligtvis snarare kort. Shih Tzu har en lätt byggnad. Halen är kort och svängda. Dens näsa är riklig kort. Pälsen på shih tzu är kort.

Andra fakta om hunden: Väntat livet för en shih tzu är 14 till 17 år. Hunderasen är populär och enkel å snoka upp till salu. Denna har även andra namn: Shih-Tzu. American hunderaser namn på hunden är Shih Tzu.

Shih Tzu foto

Shih Tzu Shih Tzu Shih Tzu Shih Tzu Shih Tzu Shih Tzu Shih Tzu

Lika raser

Listan nedan visar valda raser med samma egenskap som shih tzu:

Populära raser
Hitta hundras
Hunderaser

Hitta rätt ras
Använd vår sökfunktion och hitta en hundras som passar dig.

Hund
Shih Tzu
Shih Tzu

hitta hundraser tatuering hundraser valutahandel

Hundraser
Förteckning över raser · Vallhundar · Jakthundar · Sällskapshundar · Slädhundar · Polishund · Spetshundar · Boskapshundar · Varg hybrider · Varg utseende · Kamphund raser · Raser i kallt klimat · Raser i varmt klimat · Lekfulla hundraser · Primitiva raser

Tjäna pengar
1. Aktiehandel
2. Handla bitcoin
3. Social trading
4. Tjäna på internet
5. Tjäna pengar
6. Deltidsarbete
7. Valutahandel
8. Starta webshop

Populära raser
Populära hundraser
Sällsynta rashundar
Dyraste hundraser

Disposition och beteende
Barnvänliga raser
Hund-vänliga raser
Vänlig mot främlingar
Mycket bjeffing
Ylande raser

Raserna efter storlek
Små hundraser
Medium rasehundar
Stora hundraser
Jättestora raser

Hälsa och hundraser
Raser med god hälsa
Raser med hälsoproblem
Allergi fri hund

Rase grupperinger
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hundar
Hunden
Hybrider
Villa hundar
Varg
Andra djur

Tjäna pengar
Bli rik
Jobb hemifrån
Valutahandel
Pengar och valuta

Copyright © 2018 AllaHundraser.com
Uppfödare, kennel klubbar och hundägare är den bästa källan till information om hundraser. Vår hundrasguide är baserad på information från flera källor och vi tar inte ansvar för misstag. Alltid tala med uppfödare och kennelklubben innan du går till förvärv av en valp eller en viss hundras. Hundar är människans bästa vän!