Puli

Puli

Puli är en utmärkt gjeterhund. Koolie, Kelpie och border collie är de tre mest populära vallhundar i världen.

Puli ursprungligen från Ungern.

Puli är en enormt klok ras. Mental stimulans är grundläggande för välfärd.

Rasehunden är hypoallergenisk. De som får allergiska reaktioner av hundar bör vara medveten om att en allergivänliga hund också kan orsaka allergiska reaktioner. Allergener från hundar finns i päls, saliv, urin, slem och hårrøtter Celler som faller utanför djuret. En positiv sak med puli är att integre skjul. Hundrasen kräver normal med pleie av pelsen.

Puli bäst lämpade för erfarna, kan det vara komplexa öka. Puli är en ömtålig hund och det är därför lätt dressyr. Detta är ganska energisk djur och har inga problem att gå den långa och krävande vandringar. Rasehunden kräver normal trim.

Hundar kan reserveras, försiktiga och på sin vakt ovan främmande folk. Som regel vänligt över andra hundar. Hundar kan vara bra för äldre barn. Dessa hundar har ingen överdriven predatoriske instinkter i motsats till andra rashundar.

Kan leva i kallt klimat. De kan vara , om de uppmanas att göra det. De har inga särskilda behov av att lägga ut på långa resor och vandra långt från familjen.

Gruppering av puli: Puli är auktoriserad i gruppering til Fédération Cynologique Internationale. De placeras i «vallhundar» (1.1) i grupp «vall-, boskaps- och herdehundar». Fédération Cynologique Internationale symbol för puli är 55 och den ble lägt till FCI databas 2000-04-06. American Kennel Club har lagt till rasehunden i grupp «vallhundar». United Kennel Club klassificera rasehunden som «vallhundar». Canadian Kennel Club grupperade rasehunden som «herding».

Hälsa hos puli: Tyvärr kan inga hundar få ohälsosamma. Puli är en ras som har hälsoproblem relaterade till hoftedyslepsi. Hoftedyslepsi är en av de mest studerade veterinära förhållandena på hund. Smittsamma problem i örat är vanliga hos Puli.

Rashundens struktur: Män är så hög som 41 til 46 centimeter høy. Honor är så hög som 36 til 41 centimeter høy. Män kan väga från 11 til 16 kilogram. Honor är så tung som 8 til 14 kilogram. Pälsen på puli är långhårig.

Andra info om rasehunden: Rasehunden är vanligtvis inte komplexa å snoka upp till salu. Puli kallas även Pulik. Engelska ras namn på rasehunden är Puli.

Puli bilder

Puli Puli Puli Puli

Närstående rashundar

Listan nedan visar en förteckning över rashundar som har relationer till puli:

Populära raser
Hitta hundras
Hunderaser

Hitta rätt ras
Använd vår sökfunktion och hitta en hundras som passar dig.

Hund
Amerikansk cocker spaniel
Amerikansk cocker spaniel

hitta hundraser tatuering hundraser valutahandel

Hundraser
Förteckning över raser · Vallhundar · Jakthundar · Sällskapshundar · Slädhundar · Polishund · Spetshundar · Boskapshundar · Varg hybrider · Varg utseende · Kamphund raser · Raser i kallt klimat · Raser i varmt klimat · Lekfulla hundraser · Primitiva raser

Tjäna pengar
1. Aktiehandel
2. Handla bitcoin
3. Social trading
4. Tjäna på internet
5. Tjäna pengar
6. Deltidsarbete
7. Valutahandel
8. Starta webshop

Populära raser
Populära hundraser
Sällsynta rashundar
Dyraste hundraser

Disposition och beteende
Barnvänliga raser
Hund-vänliga raser
Vänlig mot främlingar
Mycket bjeffing
Ylande raser

Raserna efter storlek
Små hundraser
Medium rasehundar
Stora hundraser
Jättestora raser

Hälsa och hundraser
Raser med god hälsa
Raser med hälsoproblem
Allergi fri hund

Rase grupperinger
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hundar
Hunden
Hybrider
Villa hundar
Varg
Andra djur

Tjäna pengar
Bli rik
Jobb hemifrån
Valutahandel
Pengar och valuta

Copyright © 2018 AllaHundraser.com
Uppfödare, kennel klubbar och hundägare är den bästa källan till information om hundraser. Vår hundrasguide är baserad på information från flera källor och vi tar inte ansvar för misstag. Alltid tala med uppfödare och kennelklubben innan du går till förvärv av en valp eller en viss hundras. Hundar är människans bästa vän!