Buhund

Buhund

Buhund är spetshundar. Spetshundar kallat även för spets.

Buhund har sitt ursprung från Norge.

Buhund är en väldigt smart rashund. Mental stimulans är obligatorisk för välfärd.

Buhund skjul väldigt mye. Rasehunden är därför inte det bästa valet för allergiker. Hundrasen kräver måttlig med pleie av pelsen.

Buhund är måttlig problem öka. Rasehunden är varken mer eller mindre känslig enn många andra rashundar. Detta är ganska energisk djur och har inga problem att gå den långa och krävande vandringar. Rasehunden kräver måttlig utbildning.

Hundarna är vanligtvis bekväm mot okända personer. Normalt inte aggressiv mot andra hundar. Hundar är bra med barn. Detta djur har sitt rovdjur beteende i intakt.

Dessa hundar kan bark mycket, men inte bland dom värsta. Buhund trivs inte så bra i värmen. Dessa hundar kan hantera extrem kyla mycket bra. De kan vara , om de uppmanas att göra det. De kan mycket väl vara hemma ensamma om de är vänner till den.

Klassificering: Buhund är representerar i gruppering til FCI. De placeras i «nordliga gårdsspetsar och vallande spetsar» (5.3) i grupp «spetsar och raser av urhundstyp». FCI märkning för buhund är 237 och den ble lägt till FCI databas 1999-08-09. American Kennel Club har lagt till rasehunden i grupp «vallhundar». United Kennel Club klassificera rasehunden som «nordliga raser». Canadian Kennel Club grupperade rasehunden som «herding».

Sjukvård hos buhund: Tyvärr kan en hel del få svag hälsa. Buhund är en rashund som är plågas av hoftedyslepsi. Bland de större rashundar är tyvärr hoftedyslepsi en typisk sjukdom. Den här rasehunden har ofta en PRA sjukdom. Resultatet blir ofta att hunden är blind. PRA är en grupp av genetiska sjukdomar som ofta förekommer på vissa rashundar.

Rashundens anatomi: Manliga hundar är så hög som 43 til 48 cm høy. Honor är så hög som 41 til 46 cm høy. Manliga hundar kan väga från 14 til 18 kg. Honor väger 12 til 16 kg. Rasehunden har stora stående öron. Benen är vanligtvis normalt lång. Buhund har en ganska gemensamma byggnad. Halen är kort och svängda. Den har en måttlig lengde på sin näsa. Pälsen på buhund är halvlång.

Andra info om rasehunden: Väntat år att leva för en buhund är 13 till 15 år. Rasehunden är vanligtvis inte problem å hitta till salu. Denna rashund kallas även Norsk Buhund, Norwegian Sheepdog, Nordiske Sitz-hunde. Engelska namn på rasehunden är Norwegian Buhund.

Buhund bilder

Buhund Buhund

Närstående rashundar

Här är ett litet urval rashundar liknande buhund:

Populära raser
Hitta hundras
Hunderaser

Hitta rätt ras
Använd vår sökfunktion och hitta en hundras som passar dig.

Hund
Yorkshire Terrier
Yorkshire Terrier

hitta hundraser tatuering hundraser valutahandel

Hundraser
Förteckning över raser · Vallhundar · Jakthundar · Sällskapshundar · Slädhundar · Polishund · Spetshundar · Boskapshundar · Varg hybrider · Varg utseende · Kamphund raser · Raser i kallt klimat · Raser i varmt klimat · Lekfulla hundraser · Primitiva raser

Tjäna pengar
1. Aktiehandel
2. Handla bitcoin
3. Social trading
4. Tjäna på internet
5. Tjäna pengar
6. Deltidsarbete
7. Valutahandel
8. Starta webshop

Populära raser
Populära hundraser
Sällsynta rashundar
Dyraste hundraser

Disposition och beteende
Barnvänliga raser
Hund-vänliga raser
Vänlig mot främlingar
Mycket bjeffing
Ylande raser

Raserna efter storlek
Små hundraser
Medium rasehundar
Stora hundraser
Jättestora raser

Hälsa och hundraser
Raser med god hälsa
Raser med hälsoproblem
Allergi fri hund

Rase grupperinger
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hundar
Hunden
Hybrider
Villa hundar
Varg
Andra djur

Tjäna pengar
Bli rik
Jobb hemifrån
Valutahandel
Pengar och valuta

Copyright © 2018 AllaHundraser.com
Uppfödare, kennel klubbar och hundägare är den bästa källan till information om hundraser. Vår hundrasguide är baserad på information från flera källor och vi tar inte ansvar för misstag. Alltid tala med uppfödare och kennelklubben innan du går till förvärv av en valp eller en viss hundras. Hundar är människans bästa vän!